Szájsebészet

cirkoniumHa a fog töméssel vagy gyökérkezeléssel nem állítható helyre vagy ha a gyulladt fog gócbetegséget okoz, a foghúzás elkerülhetetlen. A bölcsességfog eltávolítását javasoljuk, ha a fog körül gyulladás alakul ki vagy ha a másik fog szuvasodását okozza, illetve a fogszabályozás bizonyos eseteiben eltávolítása szükséges. A fog megtartása és a gyökércsúcs körüli tér gyógyulása érdekében gyökércsúcs rezekciót alkalmazunk, mely során a kóros gyökércsúcs körüli szövetekkel együtt a gyökér csúcsi végét eltávolítjuk Napjainkban az implantátum a legkorszerűbb megoldás a foghiányok pótlására. Az implantátum egy kis titánból készült csavar, ez pótolja a fog gyökerét. Segítségével visszaállítható a hiányos fogazatú páciens rágóképessége és esztétikája.
foghuzasFoghúzás Ha a fog töméssel vagy gyökérkezeléssel nem állítható helyre vagy ha a gyulladt fog gócbetegséget okoz, a foghúzás elkerülhetetlen. Korszerű érzéstelenítés mellet fájdalommentesen távolítjuk el a beteg fogat. Az így gyógyulása után pótolni kell a fogat, hiszen a fogak elvesztése visszafordíthatatlan elváltozásokat hozhat létre a szájüregben.
bolcsessegfogBölcsességfog eltávolítás Ha a fog körül gyulladás alakul ki vagy ha a másik fog szuvasodását okozza, illetve a fogszabályozás bizonyos eseteiben eltávolítása szükséges. A bölcsességfog pótlása általában nem szükséges.  
Gyökércsúcs rezectió A kóros gyökércsúcs körüli szövetekkel együtt a foggyökér csúcsi végének eltávolítása műtéti úton.
Fogbeültetés Napjainkban az implantátum a legkorszerűbb megoldás a foghiányok pótlására. Az implantátum egy kis titánból készült csavar, ez pótolja a fog gyökerét. Segítségével visszaállítható a hiányos fogazatú páciens rágóképessége és esztétikája.