Preventív fogászati ellátás

preventiv-fogaszati-ellatasPreventív fogászati ellátás A rendelőnkben végzett kezelés tökéletes íny állapotot feltételez. Ennek érdekében minden új páciens esetén száj- higiénés felmérést is végzünk, amit dentálhigiénikus munkatársunk végez. Nagyítókamerával összekötött monitorunkon Ön is nyomon követheti a vizsgálatot, saját szemével győződhet meg fogai, ínye, nyálkahártyája állapotáról. Szükség esetén ultrahangos depurátorral eltávolítjuk a fogkövet, megfelelő fogkrémet és öblögetőt javaslunk a panaszok és az íny állapotától függően. Dentálhigiénikus kollégánk tevékenyen részt vesz az ínygyulladás megszüntetésében, illetve szájápolási tanácsaival segít pácienseinknek a helyes otthoni szájhigiénia kialakításában. E mellett megismerteti az érintetteket a professzionális szájhigiénia eszközeinek - elektromos fogkefe, fogínyzuhany, fogselyem, interdentális kefe - helyes használatát. A szájhigiéniás kezelést a fogínygyulladás megszüntetéséig folytatjuk, ha szükséges 3 illetve 6 havonta visszarendeljük a páciensünket, hogy ellenőrízhessük fogainak, fogínyének állapotát.
Woman holding glass of milkUltrahangos fogkő eltávolítás A fogkő lerakódás nem csak esztétikai probléma, hosszútávon több fogászati betegség melegágya is lehet. Így például a fogínygyulladásé, a fogínysorvadásé, a fogínyvérzésé. A fogkövet rendszeresen el kell távolíttatni a fogakról. Ennek legkíméletesebb és leghatékonyabb és fájdalommentes módja az ultrahangos fogkő eltávolítás.
laserFogínygyulladás lézeres kezelése A fogínygyulladás hosszútávon a fogak kilazulását, majd elvesztését okozza. Ennek megelőzése mindennél fontosabb! A krónikus ínygyulladást soft lézerrel hatékonyan lehet kezelni. A soft lézer alapvető hatásai közé tartozik a fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés és a biostimuláció, azaz a sebgyógyulási folyamatok gyorsítása. A soft lézer fájdalommentes. A legjobb eredmény eléréséhez a panaszok megjelenése után minél hamarabb érdemes elkezdeni a lézerkezelést. Lézerterápiával a fájdalmas nyálkahártyafekély, az aphta , és a herpesz is gyorsan, hatékonyan gyógyítható, mivel a kezelés során elpusztulnak a kórokozók, s felgyorsul a gyógyulás folyamata. A soft lézerkezelés csak pár percet vesz igénybe, 4-5 alkalommal ismételendő. Alkalmazható: • aphták, gyulladásos kórképek kezelésére • foghúzás után • csontműtétek után, fog eredetű gyulladások esetén
Az egészség nagy kincs, az egyetlen, amely arra érdemes, hogy ne csak időt, verejtéket, fáradtságot, vagyont vesztegessünk reá, de még az életünket is kockára tegyük nyomában; hiszen nélküle az élet szánalmas botrány. Nélküle kéj, bölcsesség, tudomány, erény elfakul és elernyed.."(Montaigene)