Konzerváló fogászat

Rendelőnkben nagy hangsúlyt fektetünk a pácienseink számára is kellemetlen régi amalgám tömések cseréjére. Ezek a tömések szürkék, mellettük az íny elszíneződött és a fogállomány is szürke színűvé válik. A gyökérkezelés indoka leggyakrabban a fogbélgyulladás, amit a mély szuvasodásból származó baktériumok okoznak. Amalgámcsere és kiválasztás Az amalgámtömésből a rágó mozgás-, illetve más fémekkel érintkezve, a galvanizáció során higany kerül a szervezetbe. Ez a bélből felszívódik a vérbe, majd a többi nehézfémhez hasonlóan elraktározódik, felhalmozódik a szervekben. Az emésztőrendszerben, a májban, a vesében, a csontokban, az agyban, az idegrendszerben, s betegségeket okozhat. amalgam_higanyHelyi tünetek: égő-, csípő érzés, fémes íz a szájban, a tömés szélénél kékes elszíneződés az ínyen, fehér foltok a nyelvszélen. • Általános tünetek: izületi fájdalmak, fáradékonyság, rossz közérzet, nyálkahártya-gyulladás, fejfájás, vérképzési problémák, illetve allergia. Az amalgámtömések eltávolításának szigorú szakmai szabályai vannak. A tömések eltávolítása alatt, illetve után igen fontos a méregtelenítő terápia, a szervezetben lerakódott higanyt ugyanis az egészség megóvása érdekében el kell távolítani!
A méregtelenítés során használt anyagok:- vitaminok és ásványi anyagok- homeopátiás szerek- kelátképzők- gyógynövények A méregtelenítés módszerei:- tisztítókúrák- diéták- méregtelenítő tea-kúrák
Az amalgám töméseket esztétikus a fogak színével egyező tömésekre cseréljük. Ezeket az anyagokat a kisebb és közepesebb méretű tömések készítésre ajánljuk. Az üregalakítás során csak a szuvas részt kell eltávolítani a fogból, mert a tömés anyaga és a fog kémiailag összeköt, ezért ezek a tömések tartósak, nem színeződnek, és minimális a zsugorodásuk. Nagy foghiánnyal rendelkező fogak esetén, illetve a szomszédos fogakkal határolt fogfelszínt is érintő szuvasodások esetén porcelánból vagy műanyagból készített betét, inlay, onlay jöhet szóba. Ez egy olyan tömés, amit egy darabban helyezünk és ragasztunk be az előkészített üregbe. Így készül: Fúrás, előkészítés után lenyomat készül a kialakított üregről. A lenyomat alapján a fogtechnikus - porcelánból vagy műanyagból - elkészíti az inlay-t, amit már csak be kell ragasztani a kialakított üregbe, ahová tökéletesen, milliméter pontossággal illeszkedik. Az inlay-vel ellátott fog kevésbé érzékeny a hő változásokra és a harapásra. Élettartama többszöröse a hagyományos töméseknek. Tökéletes kontaktpontot biztosít a szomszédos fogak között. Nem allergizál.Természetesebb hatást érhetűnk el vele, mint egy normál töméssel, alakilag, formailag szebb. A betét minden tekintetben jobb megoldás, mint az egyszerű tömés, a magasabb ár hosszú távú befektetés, mert az inlay élettartalma sokszorosa a hagyományos tömésnek.
Foggyökérkezelés gyokerkezelesA gyökérkezelés indoka leggyakrabban a fogbélgyulladás, amit a mély szuvasodásból származó baktériumok okoznak. A gyökérkezelés során a gyökércsatorna tartalmát eltávolítjuk gyökércsatorna feltárást kézi és gépi gyökértágító segítségével hajtjuk végre. Ezáltal gyorsabb és pontosabb munkát lehet végezni. A Apex Lokátor segítségével pontosan meghatározható a gyökércsatorna hossza. A gyökérkezelést érzéstelenítésben végezzük, így tökéletesen fájdalommentes a beavatkozás. Első alkalommal gyulladáscsökkentő pasztával ideiglenesen lezárjuk a fogat és amennyiben a fog tünetmentessé válik úgy elvégezhetjük a végleges gyökértömést. Ha szükséges a gyökérkezelés után a fogat egy speciális csappal erősítjük meg és ezzel teljes értékű fogat nyerünk. Ezután kerül sor a fog koronai részének felépítésére tömés, inlay, onlay vagy korona segítségével.  
Az egészség nagy kincs, az egyetlen, amely arra érdemes, hogy ne csak időt, verejtéket, fáradtságot, vagyont vesztegessünk reá, de még az életünket is kockára tegyük nyomában; hiszen nélküle az élet szánalmas botrány. Nélküle kéj, bölcsesség, tudomány, erény elfakul és elernyed..”(Montaigene)