Esztétikai fogászat

Fogfehérítés fogfeheritesSokféle olyan fogszépészeti eljárás lehetséges, amivel ragyogó "hollywoodi" mosolyt varázsolhatunk. Kezdjük a sort a fogfehérítéssel. Ennek többféle lehetősége ismeretes, ám mindegyiknél az első lépés, hogy alaposan, ultrahangos fogkő-eltávolítóval eltávolítjuk az íny alatti-feletti fogköveket, majd intraorális homokfúvókészülék segítségével tökéletesen simává polírozzuk a fogfelszíneket. Ezek után kezdődhet a fogfehérítés. A/ Otthoni fogfehérítés A páciens személyre szabott műanyag sínt kap, és fehérítő anyagot, amit 6-10 napon keresztül éjszakánként kell használnia. A gél a fogban lévő színanyagokkal lép reakcióba, a fog szöveteivel nem! Ez az eljárás négy-öt árnyalattal teszi világosabbá a fogakat. Mellékhatásként rövid ideig fennálló fogérzékenység léphet fel, ami a kezelés befejeztével megszűnik. A kezelés eredménye általában 1-3 évig tart, tartóssága azonban nagyban függ a páciens életstílusától, attól, hogy mit eszik, iszik, milyen élvezeti szerekkel él. B/ Rendelői fogfehérítés Professzionális LED technológiás fogfehérítő rendszer- azon páciensek részére, akik meggyőző eredményt szeretnénk elérni nagyon rövid idő alatt. A Kezelés lelke a 38%-os fogfehérítő koncentrátum és a speciális LED lámpa. A fogfehérítő folyamatát a LED lámpa egy speciális hullámhosszú fény segítségével aktiválja. A fogfehérítés aktiválásakor a fém hatására a koncentrátum apró fogfehérítő molekulákra bomlik szét, melyek behatolnak a fogzománc belsejébe lévő üregekbe is lebontják a szennyeződést. A fogfehérítés eredménye szembetűnően fényes, „hollywood-i” fehér mosoly. A fogfehérítés után 48 órán keresztül célszerű kerülni a színezéket tartalmazó ételeket, italokat. Az eredmény akár 1 évig il eltarthat, attól függően, hogy a páciensnek milyen érkezési és szájhigiéniai szokása. A megfelelő árnyalat elérése érdekében a fogfehérítési folyamat ismétlésre kerülhet. Mellékhatások Néhány betegnél előfordulhat fogérzékenység, másoknál íny, nyelv vagy ajak érzékenység. Ilyen esetben érzékeny fogak kezelésére alkalmas fogkrémet (pl: Elmex) érdemes használni a tünetek megszűnéséig.
Fogékszerek fogekszerFogékszert kér sok fiatal hölgy a fogfehérítés után. A kismetszőre - fúrás nélkül - ragasztott apró, csillogó kövecske ugyanis még inkább csábítóvá teszi a mosolyt, s extravagánssá viselőjét. A fogékszer, ha megunják, könnyen eltávolítható, vagy más formájúra cserélhető. A fogzománcot nem károsítja és nem oldódik ki semmi sem a szájba belőle.
Porcelán héj porcelanhejAkkor alkalmazzuk, ha a fogak már annyira elszíneződtek, hogy nem lehet azokat kifehéríteni, illetve a formai hibák korrigálására szolgál (pl. túl rövidek a fogak, illetve a fogak között túl nagy rések vannak). Pontos, precíz előkészítést igényel. Ezzel az eljárással nem kell a teljes fogkoronát lecsiszolni csak néhány tized millimétert kell a fogak elülső felszínéből eltávolítani. A csiszolás után lenyomatot veszünk, mely alapján a technikus elkészíti a kerámia héjat. A kerámia héj ezután kerül beragasztásra egy speciálisan erős ragasztási eljárással.
Luminers LuminersVálassza Ön is a ma már nálunk is elérhető legkorszerűbb technológiát. Mi a LUMINEERS? Ez olyan kontaktlencse vékonyságú porcelánhéj, mely a fogakra felragasztva különleges stabilitással bír és hosszútávon természetes csillogó mosolyt, fehér fogakat eredményez. Ki ne vágyna a hollywoodi sztárok vakítóan fehér mosolyára? Úgy tűnik, hogy oly sok forradalmi újdonsághoz hasonlóan, mintegy húsz éves késéssel hazánkba is elérkezett az a fogászati eljárás, melynek köszönhetően az amerikai felső-középosztály már régóta magabiztos mosollyal tekint a világba. Olvasson tovább a Luminers-ről!  
Az egészség nagy kincs, az egyetlen, amely arra érdemes, hogy ne csak időt, verejtéket, fáradtságot, vagyont vesztegessünk reá, de még az életünket is kockára tegyük nyomában; hiszen nélküle az élet szánalmas botrány. Nélküle kéj, bölcsesség, tudomány, erény elfakul és elernyed.."(Montaigene)