Szolgáltatásaink

konzervaloKonzerváló fogászat Rendelőnkben nagy hangsúlyt fektetünk a pácienseink számára is kellemetlen régi amalgám tömések cseréjére. Ezek a tömések szürkék, mellettük az íny elszíneződött és a fogállomány is szürke színűvé válik. A gyökérkezelés indoka leggyakrabban a fogbélgyulladás, amit a mély szuvasodásból származó baktériumok okoznak. Olvasson tovább!
fogpotlasFogpótlás A fogpótlás célja a hiányzó fogak pótlása és az általa létrejött működési zavarok és esztétikai hátrányok megszüntetése. A fog, illetve fogak elvesztése visszafordíthatatlan elváltozásokat hozhat létre a szájüregben. Ezek lehetnek: rágóképességcsökkenés, kedvezőtlen esztétikai hatás, a hiány melletti fogak kóros dőlése, kiemelkedése, túlterhelődése. Minél hosszabb ideig áll fenn a foghiány, annál nehezebb a fogpótlás elkészítése. A fix fogpótlásokat többféle anyagból készíthetjük – arany, nikkelmentes ötvözetből, cirkonium-oxidból , fémmentes porcelánból. A kombinált pótlás átmenet a fix és kivehető fogpótlás között. Teljes kivehető pótlás azon pácienseknek készítjük, akiknek teljes foghiánya van A biológiai fogorvoslás célja a fémmentes fogpótlások készítése, hiszen a fémek allergiát okozhatnak. Olvasson tovább!
esztetikai-fogaszatEsztétikai fogászat Nem egy önálló fogászati ág, magában foglalja azon helyreállító kezeléseket, melyek segítségével visszaállíthatók a fogak természetes formája és színvilága. Az esztétikai fogászat nemcsak a fogfehérítésről szól, hanem jóval többről. Ide tartoznak az esztétikus tömések, inlay-k, onlay-k, valamint az egyik legnépszerűbb helyreállító technika is: a porcelánhéjak, vagy akár a kontaktlencse vékonyságú lumineers héj és a fémmentes porcelán koronák és hidak. Az elmúlt időben az esztétikai szempontok állnak a fogászati beavatkozások középpontjában. Ezek az eljárások sokkal több időráfordítást, speciális technikát és a legjobb minőségű fogászati anyagok alkalmazását követelik meg. Olvasson tovább!
szajsebeszetSzájsebészet Ha a fog töméssel vagy gyökérkezeléssel nem állítható helyre vagy ha a gyulladt fog gócbetegséget okoz, a foghúzás elkerülhetetlen. A bölcsességfog eltávolítását javasoljuk, ha a fog körül gyulladás alakul ki vagy ha a másik fog szuvasodását okozza, illetve a fogszabályozás bizonyos eseteiben eltávolítása szükséges . A fog megtartása és a gyökércsúcs körüli tér gyógyulása érdekében gyökércsúcs rezekciót alkalmazunk, mely során a kóros gyökércsúcs körüli szövetekkel együtt a gyökér csúcsi végét eltávolítjuk. Napjainkban az implantátum a legkorszerűbb megoldás a foghiányok pótlására. Az implantátum egy kis titánból készült csavar, ez pótolja a fog gyökerét. Segítségével visszaállítható a hiányos fogazatú páciens rágóképessége és esztétikája. Olvasson tovább!
preventiv-fogaszati-ellatasPreventív fogászati ellátás A rendelőnkben végzett kezelés tökéletes íny állapotot feltételez. Ennek érdekében minden új páciens esetén száj- higiénés felmérést is végzünk, amit dentálhigiénikus munkatársunk végez. Nagyítókamerával összekötött monitorunkon Ön is nyomon követheti a vizsgálatot, saját szemével győződhet meg fogai, ínye, nyálkahártyája állapotáról. Olvasson tovább!
Olvassson tovább szolgáltatásainkról a menürendszer segítségével, vagy válasszon az alábbi listából:
Az egészség nagy kincs, az egyetlen, amely arra érdemes, hogy ne csak időt, verejtéket, fáradtságot, vagyont vesztegessünk reá, de még az életünket is kockára tegyük nyomában; hiszen nélküle az élet szánalmas botrány. Nélküle kéj, bölcsesség, tudomány, erény elfakul és elernyed..”(Montaigene)